כמה רע בישראל – מעולם לא היה גרוע יותר
- אורי הירש
- זמן קריאה משוער : 2 דקות.
- תרבות יהודית ציונית
דף הבית » תרבות יהודית ציונית » כמה רע בישראל – מעולם לא היה גרוע יותר
בשנה האחרונה ובפרט בשבוע של יום העצמאות אני שומע מ'עיתונאים' אובססיביים, כמה רע בישראל – "המצב כלכלי/בטחוני קשה מאי פעם", "בידוד מדיני", "כולם עוזבים לברלין", "מדינה פאשיסטית", "אבטלה", "ייאוש", "אומללות", … לטובת אלה שנפלו קורבן לשטיפת המוח של מעצבי התודעה של 'כמה רע, אני מרענן את הזיכרון ;
ב 1948 כאשר הכריזה מועצת העם על הקמה מחדש של מדינה יהודית בארץ-ישראל, היו בה כ 650 אלף יהודים בלב מזרח תיכון עוין ואלים. וכיום עומדת האוכלוסייה היהודית בארץ על מעל שישה מיליון יהודים, רוב איתן של 75% מכלל אזרחי המדינה. והיד עוד נטויה.
ב 1930 יהודי לא יכול היה להסתובב ברחוב בבטחה (פוגרומים, שואה, פרהוד ופרעות ביהודים)
ב 1941 (הפתרון הסופי 1941-43) הושמדו 6 מיליון יהודים.
ב 1947 לא הייתה ליהודים מדינה עצמאית.
ב 1948 עמדנו מול 7 צבאות ערב שניסו להשלים את ההשמדה הנאצית.
ב 1950 נחטפו והועלמו אלפי פעוטות מקרב משפחות עולים חדשים, בעיקר ילדי תימן, מזרח ובלקן. אנשים הועסקו וזכו לתנאים מועדפים בהתאם לשיוך המפלגתי שלהם (תקופת הפנקס האדום), אחרים נחסמו משירות המדינה.
ב 1973(יום כיפור) נהרגו 2600 חיילים.
ב 1993 (אוסלו) התפוצצו אוטובוסים בלב ת"א, מעל 1600 איש נרצחו.
ב 2005 הוצאו מבתיהם (גוש קטיף) בסתירה לחוק כבוד האדם וחירותו (באישור בג"צ) ובניגוד לרצונם כ- 9,200 יהודים מגוש קטיף וצפון השומרון. (שנה לאחר מכן, חלה עלייה של 430% במספר הטילים והרקטות שנורו מתוך רצועת עזה על מרכזי אוכלוסייה בשדרות, אשקלון, אשדוד ויישובי עוטף תל-אביב.), באותה תקופה התבצעו מעצרים קולקטיביים נגד 6,000 בני אדם (חלקם קטינים). רק 75 מתוכם הורשעו ורק על מחציתם הוטל עונש מאסר.
בימים אלו יהודי לא יכול להסתובב עם סממנים יהודים ברוב מדינות העולם.
350 ק"מ מתל אביב, בסוריה נרצחים למעלה מחצי מיליון אנשים על ידי האסלאם.
700 ק"מ מתל אביב, בעירק נרצחים למעלה מחצי מיליון אנשים על ידי האסלאם.
3500 ק"מ מתל אביב, באירופה נשים נאנסות (שבדיה, גרמניה…) על ידי האסלאם.
איך זה שלמרות הדיווחים של מעצבי התודעה (תקשורת) רוב הישראלים מרגישים שהמצב טוב מאי פעם (ע"פ הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה 88% מהישראלים מאושרים מהחיים) ?:
איך זה שלמרות הדיווחים של מעצבי התודעה (תקשורת), יותר ויותר יהודים בעולם ובאירופה הנאורה בפרט מתעלמים מקריאות 'כמה רע בישראל' ומגלים את היתרונות של החיים בישראל… פחות יורדים – ב 1966-7, בטרם פרצה מלחמת ששת הימים. ירדו מהארץ כרבע מיליון איש. 10% מהאוכלוסייה. הסיסמא הייתה: "שהאחרון יכבה את האור".
ב 2013 ירדו כ 7,300-ישראלים מתוך כ 8.06 מיליון ישראלים. (ב 1996 ירדו כ 13,000 ישראלים מתוך כ 5.89 מיליון ישראלים.(צימצום הירידה מהארץ בכ-60%) לעומת זאת בעשור האחרון, ההגירה הערבית ביהודה ושומרון שלילית של כ 15,000 ערבים מדי שנה מתוך 1.4 מיליון ערבים). יותר עולים – 2015 הייתה שנת שיא עם הגעתם של מעל ל-30,000 עולים חדשים לישראל. (גידול של כ-15% בעלייה משנת 2014, גידול של כ230% משנת 2013.)
ישראל – בין עשר המעצמות החזקות בעולם
מחקר של מכון US News and World המדרג את מדינות העולם לפי עוצמה צבאית, כלכלית ומדינית, מציב את ישראל במקום השמיני (08.07.2018) "על אף קשריה המתוחים עם רבות משכנותיה, ועל אף שאוכלוסייתה מונה רק שמונה מיליון איש – לישראל יש נוכחות גדולה על הבמה העולמית" ישראל נבחרה לרשימה בשל "עוצמתה הצבאית, עוצמתה הכלכלית ועוצמתה הדיפלומטית, שחוצה יבשות ואוקיינוסים".
ארבעה הסכמי שלום היסטוריים - סוף ל 74 שנה של חרם ערבי
החרם הכלכלי של הליגה הערבית נגד ישראל, כאמצעי לוחמה כלכלי במאבק נגד ישראל. החרם הערבי החל כבר 1946 עליו הצטרפו גם ארגוני הדה-לגיטימציה והחרמות - האחים המוסלמים, האיראנים, קרנות זרות וארגוני BDS. השלום עם איחוד האמירויות ובחריין יבטל את החרם, יחליש את ארגוני הדה-לגיטימציה ויחזק את המאבק בגרעין האיראני.
כלכלת ישראל בדירוג שיא של כל הזמנים
ישראל היא מעצמה כלכלית. חברת "סטנדרד אנד פורס" תהפוך הערב את דירוג האשראי הזמני הגבוה של ישראל, דאבל איי מינוס, לדירוג הקבוע של המדינה. לפנינו רק 11 מדינות (ישראל עברה מדינות ענק כמו סין, יפן וצ'ילה.) המשמעות של העלאת הדירוג מעבר להכרה בכלכלת ישראל כיציבה ואמינה, מאפשרת לממשלה לגייס הלוואות בחו"ל בתנאים נוחים יותר. הסיבה להעלאת הדירוג קשורה לצמיחה במשק הישראלי, הגדלת ההכנסות ממיסים והקטנת יחס החוב הממשלתי לתוצר הלאומי.
המדינות הבריאות ביותר בעולם – ישראל במקום 9
84% מישראלים מדווחים שבריאותם טובה מאוד (מקום 5 בדירוג העולמי) מדד הבריאות העולמי, של חברת בלומברג, מגלה כי ישראל צועדת בעשירייה הפותחת של המדינות הבריאות בעולם. ישראל דורגה בין ששת המדינות היעילות ביותר בבריאות, כך לפי מדד "היעילות בבריאות" של בלומברג המתפרסם מדי שנה.
התוצר לנפש עלה ל־37 אלף דולר
לפי נתוני הבנק העולמי, בשנת 1990 עמדה ההכנסה הריאלית לנפש בישראל על 13,700 דולר, היום היא כבר הגיעה ל-37,300 דולר. (קפצה לצמרת הצמיחה המערבית)
ישראל הפכה להיות מעצמה טכנולוגית
ישראל נחשבת כאומת הסטארט-אפ
ישראל במקום ה-1 בעולם בהוצאה על מו"פ
ישראל במקום ה-1 באבטחת סייבר
ישראל במקום ה-1 בעולם בהיקף החדשנות
ישראל במקום ה-1 בעולם ביזמות
ישראל במקום ה-2 בהוצאה ציבורית על חינוך
ישראל במקום ה-3 במהנדסים בכוח העבודה
ישראל במקום ה-18 במדד הפיתוח האנושי (HDI)
ישראל במקום ה – 5 בעולם על פי "מדד האושר העולמי" של המדינות המפותחות.
ישראל במקום ה-2 בעולם (עד גיל 29) על פי "מדד האושר העולמי" של המדינות המפותחות .
86% מאזרחי ישראל מרוצים כיום מחייהם, בהשוואה ל- 83% לעומת 2000 (ע"פ הלמ"ס)
ישראל במקום ה-20 בעולם של היכן כדאי להיוולד (מחקר בריטי)
שיעור האבטלה ירד באוקטובר ל-4.5% – שפל כל הזמנים … (בינואר 2019 ירד 4%)
בישראל אחוז האבטלה עומד על 4% בלבד, לעומת 7.3% אבטלה במדינות המערב.
– עלייה של מאות לובשי מדים חרדים בהשוואה לשנים קודמות (בהידברות ובשיח שקט)
– מספר החרדים והערבים המשתתפים בכוח העבודה קפץ בעשרות אחוזים לעומת 2005.
מישראל מתייבשת למעצמת מים עולמית
ישראל שהיא מדינה מדברית יש לראשונה יותר מים מכפי צרכיה (זוכרים "ישראל מתייבשת" היום ישראל מייצאת מים לשכנותיה)
ב 2016 רמת החיים זינקה ב 7.4% , קיץ 2017: 4.5 מיליון נוסעים יעברו בנתב"ג
הישראלים הגדילו את הצריכה שלהם ב- 121% בהתאם לצמיחה במשק. יותר טיסות לחו"ל, יותר בילויים, יותר רכבים חדשים, מוצרי חשמל ותקשורת.
מהפכת התחבורה – השקעות בתשתיות תחבורתיות בכל הארץ, בדגש על הפריפריה
ההשקעה בתחבורה חסרת תקדים בעשור האחרון. נסיעה רצופה וללא רמזורים, מהגליל ועד לנגב מחלפים חדשים – מחלף יקנעם, מחלף המוביל, מחלף צלמון, גולני, מחלף רמת שלמה, מחלף בקעת נטופה, מסילות רכבת – רכבת העמק, רכבת לירושלים, לבאר שבע, שדרות… בבנייה רכבת תחתית בת"א, נמלי ימי חדש באשדוד, שדה תעופה בינלאומי רמון…– משימת "ביטול הפריפריה".
למה אנחנו תקועים בפקקים?, למה התחבורה הציבורית עוד לא מושלמת? כי את ההזנחה של התחבורה בישראל ייקח יותר מעשור לתקן… ישראל עוברת ממדינת עולם שלישי למעצמה גם בתחום התחבורה.
בזכות הרגולציה התומכת והסביבה הטכנולוגית והעסקית המשגשגת, ישראל של ימינו היא מגרש המשחקים העולמי של מפתחי הרכב האוטונומי. שורה של מיזמים (מובילאיי, אינטל...) בתחום התחבורה האוטונומית פועלים בארץ. בעשור הקרוב, נראה שירותי תחבורה ציבורית אוטונומיים. לא נצטרך להחזיק רכב פרטי -> הצפיפות בכבישים תפחת. -> בעיית החניה תצטמצם.
תעלת הימים
אחרי עשרות שנים של עיכובים -הממשלה תאשר את פרויקט "תעלת הימים" שיזרים מים לירדן ויציל את ים המלח.
ישראל מעצמה בטחונית
1. זוכרים את המונח "צבאות ערב" ? – הוא כבר לא קיים עוד, הצבא הסורי, העיראקי והחיזבאללה נחרבים ונילחמים על קיומם, לבנון וירדן אינם צבאות של ממש, הצבא המצרי מוכה בסיני. הגבולות הלאומיים שהומצאו לפני מאה שנה על ידי סייקס-פייקו מתפרקים והמזרח התיכון חוזר לצורתו המקורית – השבטים והעדות שבים ויוצרים לעצמם את הגבולות.
2. בעוד שמיליוני מהגרים מוסלמים מגיעים ומציפים את אירופה. ישראל הצליחה לעצור את גל המסתננים על ידי בניית גדר בגבול מול מצרים, ירדן ולבנון (מספר המסתננים לישראל ירד מ־17 אלף מסתננים בשנה ל 18 מסתננים בלבד).
3. ירידה של למעלה מ 90% בנרצחים מפעולות טרור. מאז עידן האוטובוסים המתפוצצים של אוסלו לימינו נרצחו בממוצע כ 67 ישראלים בשנה על ידי פח"ע, בתקופות שכיהן רה"מ מהשמאל ממוצע הנרצחים היה כ 110 ישראלים בשנה, ואילו בתקופות בהן כיהן בנימין נתניהו כרה"מ, ממוצע הנרצחים צנח ל 14 ישראלים בשנה.
לראשונה מזה 56 שנים (ב 2020) : אף אזרח ישראלי לא נרצח בפיגוע במהלך שנה שלמה וחייל אחד נהרג בתקופה זו. (ב-1964 לא נרצחו ישראלים, אך נפלו בה יותר מ-100 חיילים) - מספר נפגעי הטרור בתקופת זו הוא הנמוך בתולדות ישראל.
הרבה יותר כסף לתרבות הספורט
1. תקציב שיא לספורט בישראל שיעמוד על 540 מיליון ₪ , זאת בהשוואה לשנה שעברה, אז עמד התקציב על סך 445 מיליון ₪ . (העלאה של 127 מיליון ₪ , שמהווה גידול של כ-69 אחוזים לעומת התקציב הקודם). לשם השוואה ב 2008 תקציב הספורט עמד על 84 מיליון ₪ (בתקופת השר מג'אדלה – מפלגת העבודה).
2. חוק וינגייט עבר: לראשונה כפר אולימפי בישראל. בעקבות החלטת השרה מירי רגב עם כניסתה לתפקיד, הוכר כמכון הלאומי למצוינות בספורט. החוק להפיכת מכון וינגייט לתאגיד סטטורי – "המכון הלאומי למצוינות בספורט". יוזמת משרד התרבות והספורט הופכת את מכון וינגייט למכון לאומי בדומה למודל הקיים במדינות רבות בעולם, בו יוקם בית לאומי שישמש מרכז אימון הישגי עבור הספורטאים מתוך רצון להביא שיפור הישגי הספורטאים ברמה הבינלאומית.
ירידה ביחס החוב תוצר
יחס החוב-תוצר ירד ל-64.9% – יחס החוב לתוצר מהווה את אחד האינדיקטורים המרכזיים המעידים על חוסנה הכלכלי של מדינת ישראל ומהווה שיקול מהותי בקביעת דירוג האשראי שלה. ירידת יחס החוב צפויה גם להוזיל את עלויות מימון של החוב בתקציב השוטף שעמדו ב-2014 על 38 מיליארד – ולפנות כסף שיוכל לשמש להגדלת ההוצאה של המשרדים האזרחיים.
לראשונה קיצוצים במגזר הציבורי ובפנסיות התקציביות.
המגזר הפרטי מוציא מכיסו 178 מיליארד שקל בשנה, עבור שכרם של 700 אלף עובדי המגזר הציבורי. ו- 22 מיליארד שקל עבור הפנסיה התקציבית / פנסיית הגישור עבור עובדים פעילים וגמלאים (92 אלף שקל בחודש לשופט, 67 אלף שקל בחודש לבכיר במערכת הביטחון, במקום להעלות את שכרם של העובדים הסוציאלים והמורים). הסכום עשוי להגיע ל-36 מיליארד שקל ב-2038. משקולת שמעיקה על כולנו.
תיקון מחדל עוטף עזה
ב 2005 הוצאו בניגוד לרצונם ובסתירה לחוק כבוד האדם וחירותו כ- 9,200 יהודים מגוש קטיף וצפון השומרון, מה שגרם לילדי חוף אשקלון, שער הנגב שדות נגב ואשכול לחיות תחת איום יומיומי של רקטות, מנהרות חטיפה וירי ישיר.
בעשור האחרון הושקעו מיליארדים ביישובי עוטף עזה, פיתוח אמצעים טכנולוגים (כיפת ברזל, מערכות לייזר וכו'), הקמת המכשול - קיר בטון קרקעי (נגד ירי ישיר) ותת קרקעי (נגד מנהרות), ממד"ים, מענקים, השקעות ותקציבים מיוחדים לבטחון, תחבורה, חינוך, תרבות, עסקים ומרכזי חוסן.
25 מהפכות חברתיות בעשור האחרון
1. טיפולי שיניים חינם לילדים עד גיל 18 – 2010
2. מהפכת הסלולר, הוזלה במחיר הסלולר -2011
3. הקמת הפקולטה לרפואה בגליל – 2011
4. עידן פלוס – שידורים דיגיטליים בחינם – 2012
5. השמיים הפתוחים –הורדה במחירי כרטיסי הטיסה – 2013
6. מהפכת התעריפים בתחבורה הציבורית, הוזלה בעלויות הנסיעה – 2015
7. חוק חינוך חינם מגיל 3 – 2015
8. הקמת נמל פרטי באשדוד ובחיפה – 2015
9. שילוב החרדים בצה”ל ובשוק העבודה – 2015
10. הקטנת מספר התלמידים בכיתה – 2015
11. העלאת שכר חילי החובה והשוטרים ב 50% – 2016
12. הגדלת קצבאות השלמת הכנסה לקשישים – 2016
13. סייעת שניה בגן ילדים – 2016
14. הקצאת תקציבים לקהילה הגאה – 2017
15. תוכנית חסכון לכל ילד של הביטוח הלאומי – 2017
16. אי הפללה על שימוש בגראס – 2017
17. הקמת שדה תעופה בינלאומי באילת – 2017
18. הקמת בית חולים באשדוד – 2017
19.הקמת רכבת העמק וירושלים – 2017
20. הקמת רכבת התחתית בגוש דן – 2017 (תאריך היעד להפעלה 2021)
21. "שלישי בשלייקס" סיבסוד פעילויות ותחבורה ציבורית לאזרחים וותיקים – 2014
22. שכר המינימום עלה ל 5300 ₪ מ 3850 ₪ בעשור הקודם. – 2018
23. הגדלת סל התרופות ל 50.7 מיליארד ₪ מ 30.4 מיליארד ₪ בעשור הקודם. – 2019
24. הגדלת התגמולים החודשיים לנכי רדיפות הנאצים – 2018
25. הגדלת קצבאות הנכים – 2019
מסתבר שלא רע פה, ממש טוב לחיות פה.
נראה שיש חלקים בחברה הישראלית שנפלו קורבן לשטיפת מוח ודיסאינפורמציה של חלק מהאנשים בתקשורת ובאקדמיה. בניגוד לתעמולה המעוותת, מדינת ישראל של ימינו היא אי של הצלחה ושגשוג, למרות שיש הרוצים שנחשוב אחרת (אלה שמשכתבים את העבר (ע"ע "הכיבוש", "פלשתין") וגם את ההווה – עיקר העבודה בשכתוב העבר הינו השכחת העבר מהציבור) מסתבר שלא רע פה, טוב פה. לא לכולם, לא כל הזמן, לא בכל מובן. אבל באופן כללי, החיים בישראל טובים ליהודים ולגרים. מקווה שנהיה חברה סובלנית יותר ונדע ליצור גשר להידברות בין חלקי החברה בישראל.