"תרגש אותי", "תחדש לי", "למה אתה חוזר כל הזמן על אותם התרגילים?", "אבל עשינו את התרגיל הזה באימון הקודם?" תרגול מאומץ ומאתגר, שינויי התרגילים בכל אימון מגדיל את הגירוי הגופני ומונע הסתגלות של הגוף למאמץ ובכך מביא את המתאמן לתוצאות מהירות וטובות יותר מבחינת ירידה במשקל, חיטוב הגוף ושיפור מרכיבי הכושר הגופני.

אבל מה אם נרצה לשפר את היכולת התנועתיות שלנו ולהתפתח לתרגילים ותנועות מורכבות יותר, לבצע דברים שלא הצלחנו לבצע בעבר? גם אני אוהב לגוון ומחפש דרכים חדשות להתפתח… אך לגישתי, הגיוון נמצא באיכות, בהעמקה והשתרשות בתוך התנועה, הטכניקה או התרגיל. במקום לעבור בצורה כמותית מתרגיל לתרגיל, אני נהנה לקחת נושא לתרגול או תרגיל איכותי אחד ובתוכו לעבור על חלקים מהתנועה או דגשים שישפרו את הביצוע של אותו התרגיל או יאפשרו לי להתפתח לתרגיל או סדרה של תרגילים מורכבים יותר.

טכניקה קודמות לכושר גופני
לימוד טכניקה או תרגיל חדש, זה למידה ושינון, משמע להבין את התנועה, לפרק את התנועה לחלקים (מהפשוט למורכב), ביצוע התאמות, תיקונים, שיפורים, התנסות בתנועה ושינון של התנועה או הטכניקה על ידי ביצוע אלפי חזרות עד להטמעתה. ויתור על התוצאות המהירות – "תרגש אותי", "תחדש לי", לטובת תהליך למידה – משמעת, העמקה והשתרשות יבטיח תוצאות איכותיות והתקדמות בטווח הארוך.

התרגול הוא תהליך. כשאני מלמד, אני אוהב "לשעמם" את המתרגלים שלי, לחזור שוב ושוב על אותם תרגילים, לחזור מספר פעמים על אותו תרגול, לתת למתרגל הזדמנות להשתפר מפעם לפעם, כך אף תרגול אינו דומה לקודמו, תמיד תהיה התקדמות, איזו תובנה חדשה, הארה על אופן ביצוע התרגיל…

על מנת לבצע הנפת קטלבלס (Snatch) צריך להבין מה נדרש על מנת לבצע את ההנפה, איזה חלקים בגוף נדרשים להיות בתנועה בזמן ההנפה ואיזה יציבים. כחלק מהתהליך צריך להביא את הגוף למוכנות, לשפר מספר רב של מרכיבים, ולדעת איך לבצע בצורה נכונה את תרגילי בסיס : Good-morning , Deadlift , Swing , Clean , High-pull … בסופו של יום אפשר להנות מהדברים הקטנים. לראות את ההתקדמות מהתהליך, לראות מתרגל שמצליח לעשות תנועה / תרגיל פשוט כמו ה Squat אחרי שנים שלא הגיע לטווחי התנועה הנדרשים לביצוע התרגיל … המראה החיצוני הוא רק ערך מוסף של התרגול ולא המטרה.

בסרטון : 17 דקות ו 12 שניות בלי ל'רגש' את התלמידים, בלי ל'גוון' להם בתרגילים חדשים … למידה ושינון.

שתפו