מחשבות על תרגול, תנועתיות, קטלבלס, ציונות ואורח חיים בריא.

עצימות בתרגול על פי מיילו

אחד האלופים האולימפיים המפורסמים ביותר ביוון העתיקה היה המתאבק מיילו מהעיר קרוטון (Milo of Croton) שבאיטליה (המאה ה-6 לפנה"ס). הוא זכה שש פעמים בתחרויות ההיאבקות באולימפיה.

על פי המסופר, המתאבק מיילו היה מעמיס על כתפיו עגל בן יומו נולד, עושה שני סיבובים באצטדיון, ומתחיל את האימון הייחודי שלו. למחרת, חזר ועשה את אותו הדבר… כך עשה במשך ארבע שנים עד לאולימפיאדה. כל יום העמיס על כתפיו את העגל שגדל מיום ליום עד שהפך לפר, כשהפך לפר, מיילו היה שוחט אותו, אוכל אותו (לשמחתם של הפליאוליטים), ומתחיל את המחזוריות מחדש עם עגל שרק נולד…. מהסיפור ניתן ללמוד על כמה מעקרונות האימון שלנו (מותאם למתרגל העממי).

1. העמסה
העומס של העגל – היחשפות לעומס על מנת ליצור שיפור ברמת הכושר הגופני. (באופן אישי, אני מעדיף להתחיל מעומס קל מידי למשך זמן עד רכישת מיומנות תנועתית, לאחר רכישת הטכניקה להתחיל את תהליך העמסה)

2. הסתגלות והדרגתיות
מעגל בן יומו שגדל מיום ליום ועד לפר – הסתגלות הגוף לעומסים והדרגתיות ברמות העומסים על מנת ליצור שיפור. (הימנעות מעומס נמוך או מעומס יתר).

3. ייחודיות (ספציפיות)
העמסה של עגל דורשת כוח רב, התאמת סוג האימון לצרכיו הייחודיים (מתאבק נדרש לכוח רב)

4. התמדה
שימור ושיפור רמת הכושר הגופני דורש היחשפות של הגוף לגירויים באימונים מתאימים. הפסקת האימונים תגרום לירידה בכושר עד לחזרה לרמת הכושר ההתחלתית.

איך זה מתכתב עם תרגול הקטלבלס ? בהמשך

קרדיט : מתוך הרצאה שהתקיימה במכון איתנים ב- 2008 בנושא 'ההיגיון והתועלת שבאימונים פונקציונאליים' על ידי ידידי איתן גלבר (ג'ודוקא, מאמן ומרצה באוניברסיטת סן-חוזה ארה"ב).

תגובות על התרגול , הצעות לשיפור...

באותו נושא :

דילוג לתוכן