תנועתיות
- אורי הירש
- זמן קריאה משוער : 2 דקות.
- תובנות בנושאי תרגול תנועתי
דף הבית » תובנות בנושאי תרגול תנועתי » תנועתיות
על אוצר מילים ואוצר תנועתי… לפני כשבוע אחת המתרגלות נזפה בי, "למה אתה אומר לבן שלך 'תשים נעלים', תאמר 'תנעל נעלים' " בחנתי עם עצמי את מה שאמרה, ובאמת שמתי לב שזה לא רק 'תשים נעלים' במקום ה-'תנעל נעלים', ה'תתלבש' הפך להיות 'תשים בגדים', 'תגרוב גרביים' הפך להיות 'תשים גרביים'… כך לאט לאט דיללתי לעצמי ולילדי את אוצר המילים.
במהלך השבוע הִבְחַנְתִּי, שעל מנת להשיב לעצמי את אוצר המילים אני נדרש לחשוב, לשנן ולתרגל את המילים. למזלי, יש לי ארבעה ילדים, שאינם מבצעים את המוטל עליהם בפעם הראשונה, כך שהתאפשר לי לתרגל פעמים רבות את ה- תתלבש, תגרוב, תנעל…
באותו השבוע נשאלתי על ידי מתרגלת שלי על תרגיל מסוים 'את מה זה מחטב?'. וקיבלתי תזכורת ש'עשינו את אותו התרגיל גם באימון הקודם' ושהחזרה על התרגיל כבר 'משעממת' אותה.
רצף השאלות שלה הִבְזִיק לי את תקרית ה-'תשים נעלים'. עניתי לה בשליפה מהמותן : בהיבט הפיזי, את משפרת ומעשירה את האוצר התנועתי (מגוון ואיכות התנועה) שלך, מה שעשוי לאפשר לך התמודדות מוצלחת יותר עם אתגרים פיזיים ביום יום, את חוזרת על התרגיל על מנת שתוכלי לשנן את התנועה עד שזו תוטמע בזיכרון של הגוף. את חוזרת על התרגיל שוב ושוב על מנת שביצוע התרגיל ישתפר מחזרה לחזרה, ממחזור למחזור ומתרגול לתרגול..
לעניות דעתי בתרגול ובחיים חשוב לשים את הדגש על 'איך אני מרגיש' ופחות על 'איך אני נראה'.
יש לנו 168 שעות בשבוע, מתוכם אנו מבלים בין 2-6 שעות לטובת תרגול גופני. את מעט הזמן הזה ראוי שננצל בצורה מיטבית לחיבור עם עצמנו – ליכולת התנועתית (היכולת להניע את הגוף במרחב בצורה מגוונת, מתואמת, זורמת, בטווחי תנועה גבוהים ובאופן יעיל ואיכותי) של הגוף דרכה נשפר את התפקוד (יותר יעילות וקלילות, ופחות סרבול, פציעות וכאבים מיותרים) ואת מצב הרוח הפיזי הנפשי (להרגיע את תנודות התודעה / סרוטונין). ייתכן והערך המוסף יהיה גם בשיפור המראה האסטטי של הגוף, ואולי לא. זה כבר לא חשוב.