מחשבות על תרגול, תנועתיות, קטלבלס, ציונות ואורח חיים בריא.
דף הבית » תרבות יהודית ציונית » שישה דברים שלא ידעתם על גב ההר
היום, כבר יש רוב בציבור הישראלי, שחושב שלרגל חגיגות החמישים לשחרור ירושלים, יהודה, השומרון והגולן (ב 10 ביוני 1967 ישראל שיחררה מהכיבוש הירדני את ירושלים, יהודה והשומרון), הגיע הזמן לקבל החלטה אמיצה על מימוש הדרגתי של הריבונות הישראלית בלב הארץ ובכך לקבוע את עתידנו.
שישה דברים שלא ידעתם על גב ההר
1. גב ההר הוא רכס הרים המתנשא לגובה של כ 1000 מטרים, נמצא בשומרון, מורכב מהר אפרים והרי בנימין, בצפון הוא גובל בעמק יזרעאל, במזרח בבקעת הירדן, בדרום בהרי יהודה ובמערב בשרון. חלק מרצועת ההרים המרכזית נמשכת מהר חרמון ורמת הגולן, הרי הגליל, הרי שומרון, הרי יהודה והרי הנגב.
2. גב ההר הוא חיץ טבעי במזרח – מכשול בגובה 1400 מטר, בין בקעת הירדן לים התיכון מפרידים כ 70 ק"מ, בין גב ההר לים התיכון מפרידים רק 14 ק"מ. בשיפולים המערביים, שולט על כל מערבה של ישראל – שפלת החוף , 70% מהאוכלוסייה ו80% מהתעשייה, כל נמלי היבשה והאוויר של ישראל. ועל חלקים נרחבים בצפון ישראל – בקעת הירדן. מעניק עומק אסטרטגי בסיסי (זמן תגובה) מול טילים בליסטיים ורקטות ארוכות טווח המאיימים על מרכזי האוכלוסייה האזרחית. השליטה מאזור גב ההר על שטחי ת"א (מחיפה לאשדוד) מעניקה יתרון משמעותי לתצפית וירי של רקטות פשוטות, אלה מסכנים את ערי החוף, עשויים להשבית את נתב"ג ולנתק את כביש שש.
3. רמת הגולן המקבילה הצפונית לגב ההר
רמת הגולן – בין נהר הירמוך מדרום, הר החרמון מצפון, והכנרת ועמק החולה ממערב. רמת הגולן שולטת על בקעת הירדן, הגליל העליון ועמק החולה. בין השנים 1949 עד 1967 נהג הצבא הסורי להפגיז מרמת הגולן את היישובים הישראלים בשטחי הכנרת, עמק הירדן, עמק החולה וראש פינה.
4. פיתוח ובנייה של אזור גב ההר, קרי שימוש בעתודות הקרקע של ישראל (אזור גב ההר כמעט ואינו מיושב, פחות מ 10% ממנו מיושב (בידי יהודים או ערבים) ועתודות הקרקע הן מכרה זהב של ממש), יגדיל משמעותית את היצע הדירות ובהכרח יקטין את מחירי הדירות. פיתוח אזור גב ההר הוא תנאי הכרחי להפחתת יוקר מחייה, פתרון מעשי לדיור בר השגה ומצוקת החניה, הפחתת הצפיפות בגני הילדים והכיתות, שפע של גנים ציבורים וגני שעשועים לילדינו, שמירה על ריאה ירוקה, והפחתת זיהום האוויר.
5. אזור גב ההר שייך למדינה היהודית (ישראל) ע"פ החוק הבינלאומי – ה-"מנדט על פלשתינה," מסמך היסטורי של חבר–הלאומים, מפרט את זכותם המשפטית של יהודים להתיישב בכל מקום במערב פלשתינה, בשטח המשתרע בין נהר הירדן והים התיכון. זכות זו לא עברה כל שינוי בחוק הבינלאומי והיא תקפה גם כיום. המסמך הובא לדיון בוועידת סן רמו ב 24- באפריל 1920 ואושרו פה אחד ב 24- ביולי 1922 על ידי מועצת חבר–הלאומים. דאגלס פייט תת שר ההגנה ומחשובי המשפטנים בארה"ב : "אם ליהודים אין זכויות חוקיות מוכרות בתביעתם ליהודה ושומרון כחלק ממדינתם, כי אז אין להם זכויות כאלו בשום מקום בארץ ישראל, שהרי הזכויות הללו נובעות מאותו מקור: הקשר ההיסטורי של העם היהודי עם ארץ ישראל כפי שהוכר בכתב המנדט".
6. אקוויפר ההר – אחד משני המאגרים העיקריים של מי תהום בישראל, התורמים ביחד כמחצית ממקורות המים הזמינים לישראל. מרבית הישובים הערבים ביהודה ושומרון מסלקים את השפכים לסביבה בלא טיפול בסיסי, תוך פגיעה משמעותית בשטחים הפתוחים בכלל ובנחלים בפרט. ההשפעה מגיעה עד אקוויפר ההר, ובעצם על המים של כל מדינת ישראל. שמירה על אקוויפר ההר (גב ההר) יבטיח שמירה על איכות הסביבה ויספק מקור מים חשוב לאזרחי ישראל.
בשורה התחתונה : ההסלמה בעולם המוסלמי, יחד עם הרצון לשמור על הטבע והסביבה והצורך בדיור בר השגה כחלק מהפתרון להפחתת יוקר מחייה, מחזקים את העובדה שישראל לא תוכל להתקיים ללא גב ההר.
קרדיט תמונה : בועז העצני
תגובות על התרגול , הצעות לשיפור...
באותו נושא :
יומן הרשת של אורי הירש
רשומות בנושאי תרגול, תנועתיות, קטלבלס, יוגה, תרבות ותובנות אחרות.
© כל הזכויות שמורות לאורי הירש